La reteta asta am lucrat cu Andie si ne e tare draga pentru ca e prima pe care am facut-o pentru Raw Vegan cu Thermomix. Si noi si Andie speram sa te bucuri de ea!

Reteta
BLAT
170 gr curmale
50 gr seminţe de floarea soarelui
50 gr seminţe de dovleac
20 gr cacao
CREMA
200 gr caju hidratat pentru 3-4 ore
300 gr mix de fructe de pădure congelate (zmeură, afine, mure)
75 gr unt de cacao
130 gr miere
DECOR
30 gr fulgi de migdale
50 gr afine proaspete sau congelate
BLATUL:
- Hidratați curmalele în apă rece pentru 30 de minute.
- Puneți curmalele alături de restul ingredientelor în bol și mixați 1 ½ min./viteza 10. Va rezulta o pastă lipicioasă.
- Luați o formă pentru tort cu inel detașabil și diametrul de 16 cm. Puneți hârtie de copt pe fund și întindeți blatul în strat subțire și uniform.
- Dați la congelator.
CREMA:
- Puneți untul de cacao în bol și încălziți-l 15 min./37°C/viteza 1. Când s-a topit, goliți untul într-un recipient de sticlă.
- Fără să spălați bolul, puneți nucile caju și fructele de pădure congelate în bol și mărunțiți 30 sec./viteza 5.
- Adăugați untul de cacao topit și mierea și mixați 1 minut/viteza 10.
- Curățați pereții bolului cu ajutorul spatulei și continuați mixarea 1 minut/viteza 10.
- Turnați compoziția în strat uniform peste blat și dați la congelator pentru minim 6 ore.
- Decorați cu fulgi de migdale și afine