De la decoratul plajelor in farfurie. Beneficiile consumului de alge

Stiati ca algele marine asigura 90% din oxigenul existent pe planeta si ar putea constitui 80% din rezervele de hrana ale omenirii? Contin toate elementele indispensabile vietii de la proteine la carbohidrati, de la grasimi la saruri minerale si vitamine.

De ce merita sa fie mai mult decat decor pentru plaja?

1. Au un continut redus de lipide (max 5%) si sunt toate grasimi nesaturate.
2. Contin de la 7 la 36% proteine de foarte buna calitate, similare ca si structura cu cele ale oului insa fara aciditatea crescuta generata de digestia acestuia.
3. Abunda in fibre neasimilabile care ajuta la controlul apetitului, facilitaeaza tranzitul intestinal si lupta impotriva constipatiei
4. Au pana la 20 de ori mai mult calciu decat laptele
5. 10 gr de alge contin fier cat 600 gr de spanac, si de doua ori mai mult cupru, zinc, potasiu, cobalt si sulf
6. Abunda in betacaroten si vitamine din complexul B, inclusiv B12

Cum le includem in alimentatie? Inainte de toate le punem in cosul de cumparaturi de la Obio.ro si apoi ne inspiram din retetele delicioase de mai jos.

1. Supa de alge marine cum ne propune Ligia Pop
2. Salata de icre dupa reteta Raw Vegan Joy
3. Salata de alge din colectia Retete cu Gust

totul despre raw

Totul Despre Raw® face PR pentru un stil de viata sanatos si cat mai raw. Motto-ul lor e simplu: tot mai raw inseamna tot mai fericit! Iar scopul si mai simplu: 1.000.000 de oameni din Romania sa inceapa sa ia decizii constiente in ceea ce priveste stilul lor de viata. Asta nu inseamna ca ar trebui sa fie raw, vegani sau vegetarieni ci sa inteleaga care sunt efectele actiunilor lor asupra corpului lor si a mediului inconjurator.

No Comments Yet

Lasa un comentariu