Sfaturile celebrului Joe Cross pentru un meniu sanatos al celor mici

Eu impart mancarea in esentiala si “de distractie”. Nu spun ca o inghetata e rea si nici ca o salata e buna. Doar ca fac parte din doua categorii diferite. Ma concentrez pe ceea ce e esential si daca e sa fie distractie intr-o zi … sa fie. Nu ma invinovatesc.

Acesta e si unul din mesajele filmului The KIDS MENU, lansat in premiera la Bucuresti, miercuri, 27 aprilie, la hotel Sheraton in Bucuresti. In acest documentar Joe Cross calatoreste in Statele Unite explorandd diverse modalitati in care comunitatile au luat actiune pentru a se asigura ca cei mici inteleg ce ar trebui si ce nu ar trebui sa maance.

“Dupa filmele din seria Gras, Bolnav si Aproape Mort ideea de a face un documentar despre meniul copiilor a venit natural. Toata lumea ma intreba <<Joe, si ce facem cu meniul copiilor?>> Ceea ce am descoperit este ca aceasta problema globala are la baza 3 motive: lipsa educatiei, lipsa accesului la hrana de calitate si lipsa modelelor pozitive”

In acelasi timp, The Kids Menu arata ca exista si se dezvolta din ce in ce mai mult scoli in care copii invata sa gradinareasca si sa creeze un meniu sanatos pentru mai putin de 2,5 dolari. Cu siguranta, scolile incep sa-si faca partea. chiar daca realitatea filmului e cea din SUA, si in Romania se pot schimba lucrurile in bine. Nu avem nevoie decat de initiativa.

Ce ar mai putea fi facut acasa?
1. Pune recompensele dulci sus pe dulap sau in alta camera: daca nu le vezi, nu te gandesti la ele
2. Coordoneaza mesele in familie
3. Scoate mancarea procesata din ambalajele colorate si pune-le in recipiente de plastic.  N-o sa mai fie atat de apetisante
4. Alege-ti cu grija fermierul si sursa de alimente esentiale! Un fermier bun e mai pretios decat un doctor excelent spune Joe.
5. nclude sucuri presate la rece pentru un aport ridicat de nutrienti din fructe si legume. Si le poti obtine in cel mai simplu mod acasa cu ajutorul presei la rece Kuvings.

Joe recomanda presa la rece Kuvings, pe care am gasit-o la oferta aici.

totul despre raw

Totul Despre Raw® face PR pentru un stil de viata sanatos si cat mai raw. Motto-ul lor e simplu: tot mai raw inseamna tot mai fericit! Iar scopul si mai simplu: 1.000.000 de oameni din Romania sa inceapa sa ia decizii constiente in ceea ce priveste stilul lor de viata. Asta nu inseamna ca ar trebui sa fie raw, vegani sau vegetarieni ci sa inteleaga care sunt efectele actiunilor lor asupra corpului lor si a mediului inconjurator.

No Comments Yet

Lasa un comentariu