Uleiul de cocos a intrat în atenția noastră în ultimii ani, dar populațiile tropicale se bucură de beneficiile acestui ulei puternic de secole.

De când a început această „campanie” împotriva grăsimilor saturate, uleiul de cocos, alături de alte grasimi sănătoase, au fost și ele evitate.

Dar, uleiul de cocos a revenit în forță. Acest ulei oferă atât de multe beneficii pentru sănătate și poate fi folosit în foarte multe feluri.

Uleiul de cocos are 92% grăsimi saturate în compoziție din care 2/3 sunt în forma unui lanț de acizi grași. Acest tip de acid gras este foarte repede asimilat de către corp și transformat în energie.

O altă componentă puternică din uleiul de cocos este acidul lauric, cu proprietăți antifungice și antimicrobiene. Câteva din modalitățile de întrebuințare ale uleiului de cocos pentru a-ți îmbunătăți sănătatea:

1. Aplică-l pe piele

Uleiul de nucă de cocos este un hidratant excelent pentru pielea ta și se mândrește cu multe caracteristici ce ajută la hrănirea și vindecarea pielii.

Are proprietăți antibacteriene și poate fi folosit ca tratament pentru acnee, mai ales ca este natural și mult mai accesibil. Proprietățile antioxidante ale uleiului de cocos ajută la protejarea pielii de radicalii liberi ce ne pot afecta odată cu expunerea la soare.

2. Folosește-l în locul balsamului pentru păr

Uleiul de cocos este un tratament grozav pentru păr, hidratând scalpul uscat. Uleiul de cocos ajută părul să își mențină umiditatea naturală și să îl facă mai puternic.

3. Gătește ceva gustos

Uleiul de cocos este un ulei fantastic pentru gătit datorită faptului ca este stabil și poate rezista la temperaturi înalte. Uleiurile vegetale se oxidează rapid și devin râncede la temperaturi ridicate.

4. Echilibrează-ți digestia

Fie că suferi de disconfort digestiv ocazional sau de probleme digestive mai severe/cronice, uleiul de cocos te poate ajuta.

De asemenea, poate fi un ajutor de nădejde și în lupta cu candida. Acizii grași din uleiul de cocos ajută corpul să absoarbă mai ușor nutrienții pe care îi primește.