Bineînțeles, este bine ca toate alimentele pe care le cumperi să fie BIO. Dar, dacă nu poți, ne-am documentat cu studiile recente din domeniu. Am făcut o listă cu 6 fructe și legume pe care trebuie neapărat să le consumi BIO:

1. Merele

Merele crescute convențional sunt primele în topul celor mai pline de pesticide 12 fructe și legume, inițiat de Environmental Working Group. Și nu, conform studiului, chimicalele nu pot fi îndepărtate prin spălare.

2. Morcovii

Ca toate rădăcinoasele, morcovii își trag apa și nutrienții din pământ (pentru a se hrăni). O trăsătură care îi face sensibili la contaminarea cu pesticide.

Orice substanță aplicată solului, fie că este un insecticid producător de cancer sau un erbicid care afectează sistemul endocrin, este foarte posibil ca acestea să treacă prin rădăcini, iar apoi să ajungă la tine în farfurie.

3. Țelina

Aceasta apare frecvent pe lista „Pesticide Data Program”, prin care se testează o gamă largă de reziduuri, inclusiv anumiți perturbatori endocrini suspecți. Așa că, ai grijă de tine și fă-ți provizii de țelină bio.

4. Kale și legume cu frunze verzi (spanac, varză, broccoli)

Alege bio pentru a-ți bea smoothie-urile „curate”. Deși kale și legumele cu frunze verzi nu apar pe lista „Celor 12” inițiată de Environmental Working Group, în acestea au fost găsite anumite pesticide.

Inclusiv unele neurotoxine care sunt considerate periculoase, în special pentru copii.

5. Piersicile

Pentru că piersicile atrag foarte mulți dăunatori, cele crescute convențional sunt tratate cu o sumedenie de pesticide.

Analizele recente au arătat că cel puțin 98% dintre piersicile convenționale testate conțin cel puțin un pesticid. Așa că, este bine să te ferești de ele și să cumperi unele bio.

6. Roșiile cherry

Cele mai recente teste USDA au dovedit că o singură porție de roșii cherry conține peste 13 pesticide diferite. La acestea se adaugă și ceara ce le acoperă pentru a le ține mai mult timp proaspete pe rafturile supermarketurilor.

Concluzia noastră?

Alege alimentele bio, de la Naturalia BIO și bucură-te de extra nutrienți și de o sănătate radiantă!