Eu împart mâncarea în esenţială şi “de distracţie”. Nu spun că o îngheţată este rea şi nici că o salată este bună. Doar că fac parte din două categorii diferite. Mă concentrez pe ceea ce este esenţial şi dacă e să fie distracţie într-o zi … să fie. Nu mă învinovăţesc.

Acesta este şi unul din mesajele filmului „The KIDS MENU”, lansat în premieră la Bucureşti, miercuri, 27 aprilie, la hotel Sheraton.

În acest documentar Joe Cross, călătoreşte în Statele Unite, explorând diverse modalităţi în care comunităţile au luat acţiune pentru a se asigura că cei mici înţeleg ce ar trebui şi ce nu ar trebui să manânce.

„După filmele din seria Gras, Bolnav şi Aproape Mort ideea de a face un documentar despre meniul copiilor a venit natural. Toată lumea mă întrebă <<Joe, şi ce facem cu meniul copiilor?>> Ceea ce am descoperit este că această problemă globală are la baza 3 motive: lipsa educaţiei, lipsa accesului la hrană de calitate şi lipsa modelelor pozitive”

În acelaşi timp, „The Kids Menu” arată că există şi se dezvolta din ce în ce mai mult în şcoli unde copiii învaţă să grădinărească şi să creeze un meniu sănătos pentru mai puţin de 2,5 dolari.

Cu siguranţă, şcolile încep să-şi facă partea, chiar dacă realitatea filmului e cea din SUA şi în România se pot schimba lucrurile în bine. Nu avem nevoie decât de iniţiativă.

Ce ar mai putea fi făcut acasă?

  1. Pune recompensele dulci sus pe dulap sau în altă cameră: dacă nu le vezi, nu te gândeşti la ele
  2. Coordonează mesele în familie
  3. Scoate mâncarea procesată din ambalajele colorate şi pune-le în recipiente de plastic. N-o să mai fie atât de apetisante
  4. Alege-ţi cu grijă fermierul şi sursa de alimente esenţiale! Un fermier bun e mai preţios decât un doctor excelent spune Joe.
  5. Include sucuri presate la rece pentru un aport ridicat de nutrienţi din fructe şi legume. Şi le poţi obţine în cel mai simplu mod acasă cu ajutorul unei prese la rece.

97.0
Score