Fie că ești vegan de câțiva ani sau doar de câteva zile, că ai luat decizia gândindu-te în primul rând la drepturile animalelor sau la efectele profund negative pe care le au produsele animale asupra corpului tău, cu siguranță ai trecut prin etapa de convingere a celor dragi că decizia ta se bazează pe studii și cercetări științifice și compasiune față de ceea ce ne înconjoară și că toată lumea ar face bine să ia aceeași decizie.

Din pacate nu funcționează așa de ușor cu toți. Și nici nu ar trebui. Fiecare este dator față de sine să-și găsească echilibrul așa cum consideră el sau ea mai bine.

Dar…ce înseamnă asta de fapt? Că nu ai voie să-i explici cât de nocivă este proteina animală, câte ore durează digestia ei și cum ți se încarcă pielea de toxine pe care organismul nu le mai poate elimina altfel?

Că nu-i poți explica gradul de cruzime cu care sunt tratate animalele pentru ca ei să se bucure de cină? Exact asta înseamnă și nu, nu este o desconsiderare a prieteniei voastre. Ba din contră.

Asumă-ți alegerea fără a încerca să-i convingi și pe ceilalți să o adopte. Experimentează, bucură-te de rezultate, de energia debordantă și sănătatea fortifiată, iar prietenii tăi te vor urma dacă și când consideră ei că a venit momentul.

Și dacă ai printre ei oameni care țin diete drastice precum Dukan? Tot nu poți să le spui cât de mult rău își fac consumând în exclusivitate proteine animale, fără pic de fructe și cantități limitate de legume? Nu, nu poți.

Pentru că dieta asta chiar funcționează și nu te vor asculta. Chiar dacă kilogramele pierdute reprezintă doar apă sau slăbesc pentru că organismul lor face eforturi supranaturale să digere carnea, laptele și ouale, nu te vor asculta. Nu au cum.

Au ales o dietă pentru a-și atinge un obiectiv și soluția funcționează. Cum să le spui că lipsa aproape totală a fibrelor afectează activitatea colonului și permite crearea unui strat greoi de mucus pe pereții acestuia?

În schimb, ceea ce ai putea să faci ar fi să-i sprijini în decizia lor, oricât de nebunească și nefirească ți s-ar părea.

Ai putea să profiți de zilele în care mănâncă și legume pentru a-i duce pe terasă la BIOfresh București unde își vor putea alege feluri de mâncare ce nu le afectează dieta și nici rezultatele.

Pentru mesele de sărbătoare (au 1 pe săptămână după primele 2 săptămâni și apoi câte 2 pe săptămână) fă-le cinste cu un desert raw-vegan și un pahar de vin organic în timp ce vă bucurați de un concert de muzică LIVE.

Spune-le că pot slăbi și dacă renunță la produse animale doar dacă te întreabă :).