De ceva vreme am înlocuit detergentul de vase obișnuit cu un detergent de vase ecologic. De ce?
În primul rând, pentru că peste 60% din ingredientele produselor pe care le aplici pe piele intră în sânge și de acolo sunt plimbate prin tot corpul.

Trebuie să avem mare grijă ce produse de îngrijire sau curățare folosim.

Apoi, în afară de rezultatele alarmante ale studiilor făcute pe produsele obișnuite de curățat, am văzut direct pe pielea mea efectele pe care chimicalele toxice le au.

Pielea mâinilor îmi era uscată (nu reușeam să o hidratez cu nimic). Din când în cand îmi apăreau și punctulețe roșii. Acesta a fost primul semnal de alarmă pentru a schimba detergentul de vase pe care îl foloseam.

Apoi, mi-am dorit ca alimentele pe care le consum să nu împrumute din reziduurile toxice rămase pe vase. Oricât de bine ai clăti, acestea nu dispar complet.

Avantajele unui detergent ecologic

Pentru că am început să caut soluții eco am găsit detergentul ecologic pentru spălat vase din gama Biolù de la Obio.ro. Și asta a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face pentru sănătatea mea și a pielii mâinilor!

  • îndepărtează bine grăsimea, nu irită pielea și conține ulei esențial de portocale din agricultura ecologică. Este un antibacterian și antiseptic grozav;
  • este ecologic și mai puțin dens decât altele, dar este la fel de eficient și nu conține agenți de gelificare sintetici;
  • nu conține spumă în exces și este blând cu pielea, deoarece nu conține betaină;
  • este termosensibil, adică devine mai lichid în apa caldă și mai vâscos în apa rece;
  • este 100% biodegradabil și 100% vegetal;
  • fără derivate animale, fără derivate petrochimice, PEG și parabeni, fără SLES sau Laureth, fără EDTA și GMO, fără coloranți și silicon și fără parfum sintetic.

Dacă ești curios să afli mai multe, o poți face aici. Ai grijă de sănătatea pielii tale! Este foarte important!