Flori, cum trebuie păstrate pentru a vă putea bucura cât mai mult de ele. Urmați toate sfaturile noastre din acest articol sau de pe website-ul partenerului florărie Craiova.

Buchetele de flori au nevoie de puțină atenție

S-a întâmplat! Ați primit un frumos buchet de flori aranjat de această florărie online. Arată superb, miros divin și au fost date de cineva căruia îi pasă – făcându-le cu atât mai speciale!

Acum, din această cauză, vreți să vă bucurați de ele cât mai mult timp posibil…dar cum? Este ușor și va necesita o muncă minimă, însă care va aduce beneficii majore în înfloririle de lungă durată.

Doar urmați liniile directoare simple de mai jos. Informațiile noastre sunt utile atât pentru aranjamente din vaze cât și pentru buchetele legate manual!

1. Curățarea și introducerea florilor în apă

Dacă ați primit un buchet legat manual va trebui să introduceți aceste flori în apă, imediat! Dar, înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că ați curățat tulpina de frunzele care vor fi scufundate în apă.

Motivul pentru care se recurge la acest procedeu ține de descompunerea frunzelor. Apa deteriorează frunzele provocând formarea bacteriilor în vază. Mai mult, ciclul urât de deteriorare nu se va opri doar acolo!

La rândul său, va fi absorbit în tulpini și va strica frumoasele flori.

2. Alegerea unei vaze potrivite pentru flori

După ce ați eliminat toate frunzele care nu mai sunt necesare trebuie să vă îndreptați atenția asupra vazei. Florilor nu le place să fie înghesuite…considerați-le ca fiind claustrofobice.

O vază prea strâmtă va provoca deteriorea florilor, rezultând o scădere rapidă a sănătății lor.

3. Cantitate suficientă de apă la o temperatură potrivită

Odată ce vaza potrivită pentru buchetul de flori este aleasă, puteți trece la etapa următoare. Ompleți-o cu apă ce este la temperatura camerei sau cel mult călduță. Dacă apa este prea rece va provoca un șoc florilor. În cazul în care este prea fierbinte le va fierbe.

Undeva la mijloc este perfect! Asigurați-vă că puneți întotdeauna suficientă apă. Acest lucru este esențial deoarece florile cu tulpini goale, cum ar fi daliile și delphinium, consumă multă apă.

Nu uitați să adăugați pliculețul cu minerale care însoțește fiecare buchet! Gândiți-vă ca la niște proteine pentru flori. Componența plicului adaugă longevitate și substanțe nutritive cruciale pentru menținerea florilor proaspete!

4. Tăierea vârfului tulpinii, o etapă esențială pentru flori

Urmează partea distractivă, tăierea și aranjarea florilor! Asigurați-vă că fiecare tăietură este realizată într-un unghi ascuțit. În aceste condiții, va permite o zonă mai mare pentru ca floarea să „bea” în siguranță și fără alte obstacole.

Tăierea directă va sufoca floarea și îi va scădea sănătatea rapid! Când tăiați, asigurați-vă că utilizați ceva ascuțit, fie că este vorba despre foarfece sau un cuțit. Atenție: nu zdrobiți tulpina!

Dacă tulpina este deteriorată, aceasta va împiedica absorbția apei.

De asemenea, este vital ca fiecare tulpină să fie tăiată și plasată în apă imediat. Motivul e că tulpinile se vor „curba” dacă sunt tăiate și lăsate în afara apei.

De ce, s-ar putea să vă întrebați? Floarea nu va putea să consume apă din cauza unei pelicule fine care se va dezvolta peste noua tăietură. Acest proces are loc în câteva secunde de la scoaterea din apă, blocând capacitatea de absorbție naturală.

5. Locația ideală pentru vaza cu flori

Când găsiți o locație pentru a vă admira noile flori este important să ne amintim următoarele. Păstrarea florilor în afara căldurii și luminii directe a razelor solare este foarte benefică.

Florile proaspăt tăiate preferă să fie reci, de aceea le adăpostim în frigidere mari!

6. Schimbarea periodică a apei și evitarea fumatului lângă flori

La fiecare 2-3 zile apa ar trebui schimbată în totalitate din vază. Bacteriile menționate anterior se dezvoltă rapid în apă și vor începe să descompună florile.

Înainte de a vă pune florile înapoi în apă asigurați-vă că faceți o altă tăietură rapidă!

Un fapt esențial de reținut este că florile în descompunere eliberează un gaz numit etilenă. Acesta mai este cunoscut și sub numele de „ucigașul de flori”.

Pentru a lupta împotriva acestui dăunător tăcut și inodor trebuie să mențineți sănătatea generală a florilor. Este important să rețineți că și țigările emit gazul etilenic.

Pentru a vă menține aranjamentul superb și sănătos evitați fumatul în aceeași cameră.

Concluzie

Admirați-le, mulțumiți cuiva, faceți fotografii și postați-le în mediul online! Orice ați alege, bucurați-vă de ele! A fost plăcerea noastră să vă oferim buchete și aranjamente florale.