Bine ai venit în lumea raw! Dacă e una din primele tale vizite, FELICITĂRI pentru decizia de a nu trăi pe pilot automat și de a-ți lua sănătatea în propriile mâini.

După 4 ani de experimente și 3 cărți de rețete scrise aș avea 1-2 lucruri să-ți spun. 🙂 Nu toate sunt importante și relevante pentru tine acum, așa că o să mă opresc la ceea ce contează.

1.Nu TREBUIE să fii 100% raw ca să simți efectele minunate despre care vorbesc veganii cu experiență și filmele documentare.

În general, NU TREBUIE NIMIC! Iar în acest caz, orice efort către un stil de viață mai sănătos contează. Daca mă întrebi pe mine, 20% raw e un început mai mult decât bun. Începe cu un smoothie verde pe zi.

2.Nu TREBUIE să investești în aparatură scumpă sau…de orice fel. Începe cu orice robot de bucătărie, storcător sau blender ai prin casă.

Atunci cand te-ai convins că modul ăsta de viața e pentru tine (eu aș vrea să-ți spun de pe acum că asta va fi concluzia dar…numai tu știi ce e bine pentru tine) atunci cumpără ce este mai bun.

Aici poți să mă crezi pe cuvânt. 500 de lei pe un robot de bucătărie mediocru care se strică în 5 luni nu reprezintă o afacere.

3.Testează, testează, testează. Sunt sute de rețete pe care le ai la dispoziție. Dacă prima nu-ți place, nu trage concluzia ca raw nu e de tine. 🙂 Descarcă eBook-ul gratuit „Gatim și Noi Ceva Bun” pentru un extra strop de inspirație.

4.Nu-ți pune etichete! Nici de mâncător de frunze, nici de om care are grijă de sănătatea lui și cu atât mai puțin de raw vegan. Fii tu, fără etichete.

5. Învață să-ți asculți corpul! Lise Bourbeau mi-a deschis mie ochii în această privință și îți recomand cărțile ei cu drag. Ce înseamnă asta?

E bine să știi că indiferent cât de verde e smoothie-ul de dimineață sau sucul de legume de seară, daca le bei încercând să ascunzi rușine, vinovăție sau orice altă emoție pe care o trăiești la momentul respectiv nu-ți vor aduce beneficiile maxime.

Nu va fi același lucru ca un meniu fast food dar hrana sănătoasă are un potențial enorm și e păcat să nu-l exploatezi.

6. Fă-ți cumpărăturile inteligent! Asta înseamnă că nu-ți vei cumpăra nucile, semințele și superalimentele din supermarket. Sunt de 2-3 ori mai scumpe. Încearcă magazinele online.

Pe majoritatea le vei găsi recomandate pe totuldespreraw.ro.

6 și jumătate. Începe fiecare zi spunându-ți „indiferent ce se întâmplă și ce mănânc azi, aleg să mă accept și să mă aprob exact așa cum sunt”. Este una dintre afirmațiile care mi-au schimbat viața. Sper să o facă și în cazul tău.