Umidificator, cum trebuie curățat și dezinfectat aparatul propriu. Umidificatoarele sunt o soluție în combaterea aerului rece și uscat.
Acest aer contribuie la pielea uscată, la apariția buzelor crăpate și a gâtului deranjat. Cu siguranță, aparatele pot face casa un loc mai plăcut de locuit, mai ales pe măsură ce se instalează iarna.
Vă gândiți să cumpărați unul dintre aceste aparate (sau utilizați deja unul)? E important să știți cum să curățați un umidificator pentru a vă asigura că profitați la maxim de el.
Vizitați website-ul partenerului nostru deratizare Baia Mare, un website specializat în servicii profesionale de deratizare.
Două dintre cele mai comune unități sunt ceața caldă și umidificatoarele de ceață rece. Ambele umidificatoare cresc umiditatea din aer și ajută la minimizarea contaminanților asociați cu răcelile și alte boli.
Pe de altă parte există și unele diferențe critice. Descoperim în articolul de blog care sunt acestea și cum trebuie să fie abordate. Aveți nevoie de produse curățenie de cea mai înaltă calitate pentru rezultate de excepție.
Umidificator cu ceață caldă
Umidificatoarele cu ceață caldă produc aburi calzi pe care îi puteți simți și vedea. Aceste umidificatoare sunt mai silențioase decât cele cu aburi reci. În plus, sunt mai bune în reducerea germenilor și încălzesc aerul.
Dezavantajele utilizării unui umidificator de aburi calzi:
- aburul este potențial periculos;
- consum de energie mai mare.
Umidificator cu ceață rece
Umidificatoarele de ceață rece captează contaminanții aerieni cu un filtru și emit o ceață rece, invizibilă. Sunt de obicei ușor de curățat și funcționează mai bine în climă mai caldă.
Însă, aceste umidificatoare sunt mai zgomotoase decât cele cu ceață caldă și pot fi mai susceptibile la creșterea bacteriilor.
Avantajele umidificatoarelor din casele noastre
Un umidificator nu numai că face lucrurile mai confortabile, dar ajută și la prevenirea multor boli tipice de iarnă, îmbunătățind calitatea aerului din casă.
Cineva din familie are astm, bronșită sau alte probleme respiratorii? Este posibil să știți deja că aerul uscat de iarnă poate irita căile respiratorii. Acest lucru duce la gât uscat, congestia sinusurilor și agravarea simptomelor.
Virusurile și bacteriile nu pot „călători” la fel de repede în aerul umed. Răspunsurile noastre imune slăbesc la umiditate scăzută. Un umidificator poate reduce riscul de infecții în mai multe moduri.
Acest lucru ar putea însemna mai puține răceli, mai puține crize de gripă, alte virusuri și infecții respiratorii pentru dvs. și familie.
Orice umidificator va necesita întreținere, curățare și dezinfectare de rutină.
În timp ce un umidificator curat, care funcționează corect, poate fi un beneficiu pentru sănătate, unul murdar reprezintă un pericol pentru sănătate.
Deoarece un umidificator folosește apă în timpul funcționării sale, poate deveni un teren de reproducere pentru bacterii și alți contaminanți.
Soluțiile necesare pentru o curățare eficientă
Din fericire, a învăța cum să curățați un umidificator nu este dificil. Probabil că ai deja ceea ce îți trebuie chiar acasă. Tot ce aveți nevoie pentru a vă curăța și dezinfecta umidificatorul este:
- oțet alb distilat;
- peroxid de hidrogen;
- ulei de arbore de ceai;
- săpun;
- apă.
Consultați recomandările producătorului pentru a afla cât de des să curățați un umidificator. Utilizați aceste sfaturi testate pentru a face treaba într-un mod corect.
Cum se curăță un umidificator
Întreținerea și curățarea zilnică vor face ca umidificatorul să funcționeze maxim. Producătorul umidificatorului nu recomandă anumiți pași ce trebuie parcurși? Vedeți aceste sfaturi simple pentru a vă curăța umidificatorul:
- deconectați umidificatorul și scoateți orice filtre și alte părți detașabile. Folosiți apă numai pentru a curăța filtrul. Puteți curăța celelalte părți în chiuvetă folosind apă și săpun de vase. Clătiți părțile componente și lăsați-le deoparte să se usuce. Ștergeți exteriorul umidificatorului cu cârpă umedă din microfibră înmuiată în spuma de curățare. Mai apoi, clătiți cu o cârpă curată și umedă;
- curățarea unui umidificator cu oțet este sigură și ușoară. Îndepărtați rezervorul de apă și folosiți o periuță de dinți veche și oțetul alb pentru a curăța orice mucegai, pete și depozite minerale. Spălați rezervorul de apă atât în interior, cât și în exterior, cu apă și săpun, în chiuvetă. Abordați depozitele de minerale, curățându-le din rezervor cu o periuță de dinți veche și oțet alb. Clătiți bine rezervorul de apă și lăsați-l să se usuce la aer înainte de a asambla umidificatorul;
- odată ce totul este uscat, vă puteți reasambla umidificatorul. Nu uitați să înlocuiți filtrul și să umpleți rezervorul de apă cu apă distilată. Conectați umidificatorul și sunteți gata să vă bucurați de un aer mai curat și mai sănătos.
Cum se curăță umidificatoarele de ceață rece
Umidificatoarele cu ceață rece sunt mai susceptibile pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Curățarea acestora ar trebui să includă un nivel de igienizare mai ridicat.
Pentru a preveni mucegaiul și microbii, curățați aparatul la fiecare câteva zile și schimbați apa zilnic. Rețineți că filtrul de pe un umidificator captează contaminanții. Curățarea acestuia este imperios necesară.
- deconectați umidificatorul și scoateți rezervorul de apă, filtrele și orice alte piese detașabile. Cu excepția filtrului puteți spăla totul în chiuvetă cu apă și săpun de vase. Cu o perie și oțet, curățați depozitele de minerale și reziduurile din rezervor. Clătiți piesele și lăsați-le să se usuce la aer. Curățați exteriorul cu o cârpă cu săpun și clătiți cu o cârpă curată și umedă din microfibră;
- scufundați filtrul într-un vas umplut cu oțet alb distilat nediluat și lăsați-l să stea 30 de minute. Se toarnă oțetul în baza umidificatorului și se lasă și el să stea 30 de minute. Poate fi necesar să frecați ușor filtrul cu o perie moale pentru a elimina acumularea încăpățânată. Clătiți filtrul și baza de mai multe ori pentru a scăpa de mirosul de oțet;
- după ce totul s-a uscat, asamblați umidificatorul la loc și conectați-l. Umpleți rezervorul cu apă distilată și sunteți gata!
Cum să dezinfectați un umidificator
Curățarea și dezinfectarea unui umidificator atunci când e scos din depozit e o necesitate. Bacteriile, mucegaiul și virusurile ar putea fi prezente chiar dacă nu sunt vizibile.
Înainte de a depozita un umidificator, trebuie să îl curățați, să îl dezinfectați și să-l uscați. Toate acestea trebuie făcute înainte de a-l împacheta pentru a preveni mucegaiul.
Când utilizați umidificatorul în mod regulat, puteți scăpa de germeni și puteți stopa dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului, dacă îl dezinfectați.
Folosiți zilnic unul dintre acești dezinfectanți în rezervorul de apă al umidificatorului. Bucurați-vă de un aer interior mai curat și mai sănătos.
1. Apa oxigenată
Sigur și eficient, peroxidul de hidrogen este un dezinfectant natural care ajută și la prevenirea mucegaiului. Se amestecă patru părți de apă într-o parte cu 3% apă oxigenată în rezervor.
Lăsați soluția să acționeze 30 de minute. Apoi, goliți și clătiți rezervorul și lăsați-l să se usuce la aer înainte de a reasambla umidificatorul.
2. Oțet alb distilat
Oțetul alb este o soluție naturală antibacteriană și antimicrobiană sigură. Poate igieniza un umidificator și alte aparate.
Umpleți rezervorul de apă al umidificatorului cu oțet alb nediluat și lăsați-l să acționeze jumătate de oră. Clătiți rezervorul de apă și lăsați-l să se usuce la aer înainte de a pune umidificatorul la loc.
3. Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai a fost folosit de secole ca dezinfectant natural, antiviral și soluție antibacteriană. Pentru umidificatoarele cu ceață rece adăugați cinci picături de ulei esențial într-un rezervor plin cu apă. Lăsați-l să stea o jumătate de oră.
Clătiți rezervorul și lăsați-l să se usuce la aer. Pentru umidificatoarele cu ceață caldă, uleiul nu doar că va igieniza rezervorul, ci vă poate ajuta și căile respiratorii. Doar adăugați cinci picături în rezervorul de apă și porniți-l.
Curățarea și dezinfectarea unui umidificator: rezumat
Iată un rezumat a ceea ce trebuie să știți despre curățarea unui umidificator:
1. Schimbați apa cu fiecare utilizare
Înainte de a utiliza umidificatorul în fiecare zi, aruncați orice apă rămasă în rezervor. Clătiți-l bine (inclusiv exteriorul) și umpleți-l din nou. Va ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor și a mucegaiului în rezervorul închis.
2. Utilizați numai apă distilată
Experții recomandă apa distilată deoarece nu conține minerale și alți aditivi găsiți în apa de la robinet. Amintiți-vă: orice apare în apa umidificatorului dvs. merge în aerul pe care îl respirați.
Mineralele din apa de la robinet pot promova, de asemenea, creșterea bacteriilor, pot crea un praf alb și pot lăsa depozite încăpățânate în urmă.
3. Curățare profundă și dezinfectare săptămânală
Utilizați pașii de curățare a-i umidificatorului de mai sus, cel puțin o dată pe săptămână. Dezinfectați atunci când utilizați umidificatorul în mod regulat. Va reduce cantitatea de mucegai și de bacterii din umidificator și din aer.
Dacă vă aflați în căutarea unor servicii de marketing online vă invităm să intrați în contact cu noi!
Umidificator, cum trebuie curățat și dezinfectat aparatul propriu
Marketing Online
Related posts
CATEGORII MARKETING
ARTICOLE RECENTE
DESPRE NOI
Agenție de Marketing, din Alba Iulia
Suntem o agenție de Marketing, din Alba Iulia, specializată în servicii SEO și Marketing Digital.
Vă oferim servicii de Link Building, pentru creșterea autorității website-ului companiei Dvs.
Learn more